طراحی وب سایت ناخون دراز! - کوهپایه
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و فرمود : ] آن که به عیب خود نگریست ، ننگریست که عیب دیگرى چیست ، و آن که به روزى خدا خرسندى نمود ، بر آنچه از دستش رفت اندوهگین نبود ، و آن که تیغ ستم آهیخت ، خون خود بدان بریخت ، و آن که در کارها خود را به رنج انداخت ، خویشتن را هلاک ساخت ، و آن که بى‏پروا به موجها در شد غرق گردید ، و آن که به جایهاى بدنام در آمد بدنامى کشید ، و هر که پر گفت راه خطا بسیار پویید ، و آن که بسیار خطا کرد شرم او کم ، و آن که شرمش کم پارسایى‏اش اندک هم ، و آن که پارسایى‏اش اندک ، دلش مرده است ، و آن که دلش مرده است راه به دوزخ برده . و آن که به زشتیهاى مردم نگرد و آن را ناپسند انگارد سپس چنان زشتى را براى خود روا دارد نادانى است و چون و چرایى در نادانى او نیست ، و قناعت مالى است که پایان نیابد ، و آن که یاد مرگ بسیار کند ، از دنیا به اندک خشنود شود ، و آن که دانست گفتارش از کردارش به حساب آید ، جز در آنچه به کار اوست زبان نگشاید . [نهج البلاغه]

ناخون دراز!

ارسال‌کننده : محمد رضا آتشین صدف در : 88/3/3 10:43 صبح


یک سوال فنی: چرا بعضی‌ها ناخن‌‌هایشان را می‌گذارند بلند بشود؟ تازه بعضی‌ها هم روی آن را با مداد رنگی نقاشی می‌کنند؟ نه، جدّاً تا حالا به این مسئله فکر کردی؟

حتما نگاه عاقل اندر سفیهی به وبلاگ من می‌اندازی و می‌فرمایی مگه مثل تو بیکاریم؟ دیگر جواب همه‌ی سوال‌های عالم پیدا شده فقط همین یکی مونده؟ تازه پیدا هم بشه، چه فایده‌ای داره؟ 
اولا حالا همه حرف می‌زنن، حرفاشون حتما فایده داره؟ ثانیا بد کردیم به جای این که حرف‌های خلاف واقع بزنیم یا رقیب‌های انتخاباتی خودمان را لت و پار کنیم بلند شدیم یک سوال علمی، هنری، اجتماعی را مطرح کردیم؟ ثالثا فایده داره خوبش هم داره. حالا بعدا می‌بینی.

جالب اینجاست نمی‌دانم چرا از وقتی این راز را فهمیدم، دائم فکر می‌کنم غیر خودم کسی آن را نمی‌داند. چی؟ خیال برم داشته؟ خوب اگر تو هم می‌دانی بگو!

البته می‌دانم اولین چیزی که به ذهنت می‌رسد این است که برای زیبایی. ولی نمی‌دانم چرا این جواب تو کتم نمی‌رود. آخر ناخن‌ آدم مثل دراکولا (یا شاید هم گودزیلا،‏بسته به قد و وزن)، دو گز بلند باشد این کجایش زیباست؟! نقاشی‌اش هم که می‌کنند، برای این است که از وحشت بیننده کم شود نه این که زیبایی، زیباتر شود! البته قبول دارم کلاس داره ولی کلاس داشتن یک چیز است و زیبا بودن یک چیز دیگر.

با مراجعه به گنجینه‌ی با ارزش ادبیات کهن فارسی هم متوجه می‌شویم که بلند بودن ناخن علاوه بر این که از عناصر زیبایی به شمار نیامده است بلکه از چیزهایی محسوب شده که مایه‌ی تنفر طبع آدمی بوده است. به این شعر نو نوار دقت بفرمایید:

توی ده شلم رود
حسنی نگو تنها بود
حسنی نگو بلا بگو
تنبل تنبلا بگو
موی بلند، روی سیاه، ناخون دراز
واه و واه و واه
نه چاچالی نه کاکلی نه مرغ زرد کاکلی
هیچ کس باهاش عاشق نبود
تنها روی سه پایه بود...

همان طور که مشاهده می‌فرمایید در این جا شاعر، ناخن دراز را درکنار روی سیاه آورده و موجب بیزاری که از تعبیر واه و واه و واه فهمیده می‌شود و در ابیات بعد هم تصریح می‌کند که هیچ کس (اعم از کاکلی و چاچلی و مرغ زرد کاکلی) باهاش عاشق نبود یعنی دوست نبود و تنها روی سه‌پایه نشسته بود.





کلمات کلیدی :